Aardappelen

In een periode met groeizaam weer en infectiedruk moeten de aardappelen met het nieuwe jonge aardappelblad goed beschermd worden. Spuit daarom altijd met fijne druppels omdat dit een betere bedekking en bescherming geeft. Het tolereren van 50 – 70% onbeschermde bladdelen kan namelijk funest zijn voor het aardappelgewas omdat Phythofthora het jonge blad gemakkelijk kan infecteren.

Door het gewas licht te openen met de Wingssprayer en te spuiten met fijne druppels; die niet zo snel op de grond vallen als grote zware druppels, wordt het beschermingsmiddel beter verdeeld over het aardappelgewas. Het voordeel is dat ook de tweede en derde bladlaag tegen ziektes beschermd worden. Dit is bv belangrijk als er langere tijd niet gespoten is omdat er geen infectie gevaar was.

Ook hardnekkige luizen worden rechtstreeks geraakt. Zelfs bij harde wind werkt het vleugelsysteem uitstekend. De wind heeft geen invloed op de vleugels zoals bijvoorbeeld bij de luchtzak, maar genereert door de vleugelvorm juist extra stuwing richting het gewas. Door het gewascontact blijft het geheel stabiel tijdens het spuiten. Ook bij harde wind.

Zo krijgt u mooie aardappels.

 

Gewassen