Aardbeien

Aardbeien zijn schijnvruchten die we in Europa al 5000 jaar kennen en sindsdien ook als voedsel gebruiken. Voor mollen zijn aardbeien een ware snackbar. Daarnaast zijn ziekten en plagen, zoals Botrytis en grauwe schimmel een grote zorg voor de telers. Bestrijding daarvan valt vaak tegen.
Het dichte gewas en dikke lagen stro onder de planten maken het voor allerlei schimmels gemakkelijk om zich te vermenigvuldigen. Vaak wordt er met zeer grote hoeveelheden water gespoten om de schimmel te bestrijden. Vaak werkt dit totaal averechts omdat er door de grote waterhoeveelheden tot bijvoorbeeld 2000 liter spuitvloeistof per Ha een hoge luchtvochtigheid gecreëerd wordt in het stro onder de aardbeienplanten. Die hoge luchtvochtigheid is juist een broeinest voor schimmel ontwikkeling.

De Wingssprayer spuittechniek met fijne druppels geeft een goede bedekking met bijvoorbeeld max. 400 liter spuitvloeistof, waardoor de concentratie aan middel hoger blijft en er geen microklimaat voor schimmels gecreëerd wordt. Het effect van een bestrijding met de Wingssprayer spuittechniek is beter en er verwaait geen middel naar velden waar men aardbeien aan het plukken is.

 

Gewassen