Over ons

Harrie Hoeben

Harrie Hoeben Harrie Hoeben is het brein en het enthousiasme achter de Winggsprayer. Door zijn passie voor het gewas, de jarenlange ervaring en kennis heeft hij een verbluffend systeem ontwikkeld. Inmiddels is Wingssprayer een familiebedrijf geworden. Zijn beide zoons en partner zijn volop betrokken bij de doorontwikkeling en productie van de Wingssprayer.

Passie voor gewassen

Harrie was 14 jaar toen zijn vader overleed en hij begon te spuiten om de gewassen te beschermen. Het spuiten van gewassen werd zijn levensdrive en Harrie is uitgegroeid tot loonspuiter wat hij 37 jaar met liefde heeft gedaan. Hij had klanten van 14 loonwerkers en bediende tal van boeren bij de bescherming voor hun gewassen.

Harrie Hoeben
Harrie als 14 jarige jongen op de tractor aan het werk om de fruitbomen te beschermen.

Bestuurlijk actief

Harrie werd door zijn kennis en kunde steeds vaker gevraagd voor bestuurlijke functies. Hoewel hem dit in het begin niet zo aantrok heeft hij uiteindelijk ingestemd en is hij jarenlang bestuurlijk actief geweest. Hij legde contacten met het Ministerie, de ballotagecommissie en heeft een projectidee geschreven om effectief te spuiten en toch milieubelasting te voorkomen.

Systeem uit het buitenland

In 2002 haalde Harrie uit het buitenland een systeem waarvan hij dacht dat het paste bij de uitwerking van zijn projectidee. Hij liet de spuiter testen in Wageningen en ontdekte dat het systeem zeer hoog scoorde als we het hebben over bestrijdingseffect en heel laag scoorde als het gaat om milieubelasting naar de omgeving en mensen.

Europese en Wereldwijde patenten

Hiermee ging Harrie aan het werk en loste verschillende technische problemen op. Hij heeft het systeem doorontwikkeld met als resultaat Wereldwijde en Europese patenten. Er zijn twee types van de Wingssprayer, een uitvoering met een enkele Wing en met een dubbele Wing, waarmee je kunt spuiten bij hoge snelheden. Dit is in Frankrijk, Brazilië, Australië en het Oostblok: maar ook in Nederland steeds meer een tendens.

Glooiing van het landschap

Ook op heuvelachtig land kan de Wingssprayer goed worden gebruikt met een extra sensor gestuurde regeling. De armen bewegen daardoor mee met de glooiing van het landschap. Dit kunnen de boeren zelf instellen op de spuitmachine. De sensoren zijn uitontwikkeld en werken perfect! Hiermee is het grootste probleem bij spuiten in het glooiende (buiten)land opgelost.

Harrie is klaar voor de volgende stap. Hij heeft een kwalitatief team om zich heen gebouwd die hem daarmee helpen. En zoekt de juiste partijen die hem verder kunnen helpen.

Ik wil op de hoogte blijven

Neem gerust contact met ons op.

Wingssprayer