top of page

Hoe werkt de Wingssprayer?

De Wingssprayer maakt gebruik van de rijwind. De vleugels zorgen voor een neerwaartse luchtstroom waardoor de spuitdruppels direct in het gewas worden geleid. Insecten en ziektes worden effectief geweerd omdat ook de onderzijde van het gewas wordt bereikt. Voor de levering, installatie en montage wordt gezorgd. Driftreductie is 99,8% en de besparing op spuitmiddelen kan oplopen tot maar liefst 40%!
spuitdruppels komen meteen in het gewas
kleine druppels hebben grote inpact

Kleine druppels hebben grote impact

De spuitdruppels van de Wingssprayer zijn relatief klein (50-300 Mu) en dat maakt ze ideaal voor deze techniek: de druppels waaien niet weg door de afschermingen en rollen ook niet van het blad. Ze doen hun werk precies daar waar het nodig is. Kleine druppels hebben zo een grote impact, want ze bedekken tot 10 keer meer oppervlakte dan gebruikelijk met grote druppels. Die effectiviteit maakt het systeem ideaal voor zowel chemische, maar zeker ook bij het toepassen van groene als biologische bestrijdingsmiddelen die steeds meer op de markt komen.

meer spuitbare uren

Meer spuitbare uren

De Wingssprayer Wings fungeren als een windscherm. Tot maar liefst windkracht 5 staan de Wings hun mannetje. Bovendien is de Wingssprayer uitgerust met hydraulische dempers. Door de dempers met een vaste gepatenteerde aanslag naar achteren blijven de Wings in die stand goed staan, ook in glooiend gebied. Door deze innovatieve techniek wordt het aantal spuitbare uren aanzienlijk verhoogd. Onze klanten spuiten daarom vooral overdag. Dat is niet alleen prettiger dan in het donker, maar ook effectiever: spuitmiddelen werken heel vaak beter bij zonlicht. Je kunt daardoor zelf juist op middelen besparen.

Bespaar tijd en geld
Goed voor het milieu en de mens

Bespaar structureel tijd en geld

De Wingssprayer combineert efficiency met snelheid. Het ontwerp is dusdanig aerodynamisch dat de natuurlijke kracht van de wind optimaal benut wordt om het spuitmiddel te verspreiden. Daardoor is een hogere rijsnelheid mogelijk zonder concessies te doen aan spuitkwaliteit. Tot 20 kilometer per uur is geen enkel probleem. En dat betekent: minder verliestijd in de voorbereiding, langer doen met een tankvulling en een reductie in werktijd die kan oplopen tot maar liefst 25%!
 

  • Minder spuitmiddel

  • Minder brandstof

  • Minder arbeidstijd

  • Minder laad- en lostijd

  • Minder waterverbruik

  • Meer werkzame uren

  • Hogere opbrengst

Goed voor mens en milieu

De Wingssprayer voldoet ruimschoots aan alle wettelijke eisen. Elk toegestaan middel mag met onze fijne doppen gespoten worden, dopwissels zijn dus overbodig. De Wingssprayer spaart aangrenzende gewassen en vermindert de run-off naar de grond en oppervlaktewater. Dat is goed voor de biodiversiteit van het bodemleven. En omdat de Wingssprayer gebruikmaakt van natuurlijke effecten – wind – is extra aandrijving met dure kwetsbare energie vretende, hydrauliek is niet nodig. Geluidshinder wordt zo vermeden, want de Wing is muisstil. Kiezen voor de Wingssprayer is dus niet alleen rendabel, maar ook goed voor mens en milieu.

Plan een adviesgesprek

Benieuwd hoe de Wingssprayer gewasbescherming gemakkelijker en goedkoper maakt?
bol-2.png
harrie_hoeben.png

Harrie Hoeben

Directeur

icon-check-wit.png

99,8% driftreductie met de fijnst mogelijke druppels

icon-check-wit.png

Optimale bescherming van uw gewassen

icon-check-wit.png

10 tot 40% minder spuitmiddel

bottom of page