top of page

Gedreven door passie, gegroeid door ervaring

Wingssprayer is grensverleggend. Met nieuwe technieken bieden we een passend antwoord op de toenemende vraag naar driftreductie en andere verliezen zoals het erafrollen bij gewasbescherming. Dit afrollen veroorzaakt nu al meer ongewenste overschrijdingen door chemie in het oppervlakte water en is niet goed voor het bodemleven. We helpen boeren om hun gewassen beter, sneller en goedkoper te bespuiten. Dat is goed voor de boeren, goed voor de gewassen en goed voor het milieu. Zo leveren wij onze bijdrage aan een duurzame agrarische sector.
Wingssprayer is grensverleggend
muisje-wingssprayer.png
balk-overons.png

Bouwen aan een duurzame toekomst

Nieuwe bio- of groene middelen vergen een andere spuitmethode dan het spuiten met grote druppels. In veel gevallen is al vastgesteld dat bio- of groenere middelen juist een optimale bedekking nodig hebben om goed te kunnen werken. De werkingscoëfficiënt van deze nieuwere middelen is veel lager dan van chemische middelen. 

Ongeveer 75 jaar geleden schreef men er al over in het vakblad Landbouw Mechanisatie dat, hoe fijner de druppels en hoe beter de verdeling, hoe beter de middelen werken. Ir P.M. Van Bemmel legt in het bewuste artikel uit hoeveel kleine effectieve druppels je kunt maken van 1 grote druppel die het milieu meer belast. Lees het artikel in 5 minuten om te zien dat je van één kubieke millimeter spuitvloeistof, 240.000 druppeltjes kunt maken van 20 Mu. Drift is opgelost naar bijna nihil met een Wingssprayer, maar je moet alle emissieroutes aanpakken om effectief en efficiënt te spuiten en om spuitmiddelen toegelaten te houden. Link naar een PDF (Landbouw Mechanisatie)

Thebestwaytospray-2.png
Wingssprayer: innovatief in driftreductie

Het verhaal achter Wingssprayer

Innovaties ontstaan niet vanzelf. Pionierschap vraagt om vastberadenheid, het lef hebben om grenzen te doorbreken en het écht anders te doen, gebaseerd omdat je weet dat het werkt op basis van eigen praktijk 
(37 jaar) ervaring toen het nog mocht om met fijne druppels te spuiten. De ontwikkeling van de Wingssprayer is het resultaat van zo’n proces. Jarenlang testen en ontwikkelen, kritisch blijven en door ontwikkelen met name door te luisteren naar boeren en kritische overheden en water beheerders. En daardoor is de Wingssprayer nu in staat om effectief technieken toe te passen die in de landbouw nooit eerder zijn vertoond. Een product om trots op te zijn en dat we met plezier en enthousiasme aan onze klanten presenteren.

Wingssprayer deelt graag hun kennis

Onafhankelijk onderzoek

Een eerlijk verhaal voor een eerlijk eenvoudig product: dat is Wingssprayer ten voeten uit. We delen onze kennis graag, want zo komen we samen verder. We voelen ons betrokken bij de boeren en (her)kennen de uitdagingen waar de sector voor staat. Na een intensief ontwikkelingstraject zijn we ervan overtuigd dat we daar een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Dat wordt bevestigd door onafhankelijk onderzoek: Wageningen University Research heeft aangetoond dat de Wingssprayer, in combinatie met de juiste spuitdop, zorgt voor een driftreductie van meer dan 99%. Ook bij uitgebreide testen in Duitsland bleek de Wingssprayer met de 110-015 tips in de hoogste driftreductie klasse te vallen. Zelfs op kaal onbeteelt land realiseerde de Wing een reductie van 98%.  Ook België is de Wingssprayer inmiddels in de hoogste reductie klasse erkend. 

Het enthousiaste team van Wingssprayer

Harrie Hoeben, directeur Wingssprayer
Willie van de Sterre, verkoopadviseur Wingssprayer
Thea van Mierlo, productiemedewerker Wingssprayer
Ron van Mierlo, productiemedewerker Wingssprayer

Harrie Hoeben

Willie van de Sterre

Thea van Mierlo

Ron van Mierlo

Directeur

Verkoopadviseur

Productiemedewerker

Productiemedewerker

balk-overons.png
blok-verloop.png

Prijzen en patenten

De Wingssprayer combineert inzichten uit de natuurkunde, aerodynamica (luchtstromingsleer) de landbouw en praktijk ervaring als loonspuiter. Het resultaat is een unieke innovatie die beschermd wordt door verschillende internationale patenten. Onafhankelijk onderzoek heeft de effectiviteit van de Wingssprayer glashelder aangetoond. In de loop der jaren heeft de Wingssprayer dan ook verschillende internationale prijzen gewonnen.

accenture-innovation-award-030766500-1586340016_small.png
water-innovatieprijs-030646600-1586339972_small.png
business-succes-award-079597200-1586340023_small.png
sterling-award-canada-022686700-1586339990_small.png

Waterinnovatieprijs, categorie
Schoon Water, 2015

2e prijs, Sterling Innovation Award, Canada, 2015

Juryprijs en Meest Innovatieve Idee, Innovatieprijs 2014

Nationaal Business Succes Award Instituut, Beste Bedrijf van 2016, sector Gewasbeschermingssystemen

"Hij zag duidelijk dat het mileu veel meer beschermd moest gaan worden tegen de nadelige effecten van bestrijdingsmiddelen tegen onkruiden, en beschermingsmiddelen voor de planten en vandaar de ontwikkeling van zijn geesteskind de Wingssprayer."

bol-2.png
harrie_hoeben.png

Harrie Hoeben

Directeur

Verleg uw grenzen met de Wingssprayer

Wij deden dat 10 jaar geleden al toen we de eerste Wings op de markt brachten, nadat we de technische nadelen van het Slapdük oplosten.  
De toekomst is aan bedrijven die innovatie opzoeken in plaats van blijven afwachten. Met een driftreductie van 99,8% voldoet Wingssprayer nu al aan de verwachte norm van 2030. Minstens zo belangrijk als de regels zijn de besparingen in spuitmiddelen tijd en geld. Bovendien zijn er ook fiscale voordelen beschikbaar (MIA, Vamil of PoP subsidies). Benieuwd wat dit voor uw bedrijfsvoering kan betekenen? Bereken uw rendement of neem contact op voor een goed gesprek met ons, gebaseerd op 37 jaar loonspuitervaring en elke dag nog steeds met gewasbescherming bezig is.

Wingssprayer levert 99,8% driftreductie
Wingssprayer is opgericht in 2010
Wingssprayer is zeer effectief tegen insecten en schimmels

De Onderneming

Wingssprayer BV is opgericht door Harrie Hoeben in 2010. Op dat moment heeft hij verschillende patenten/octrooien verkregen om het product te beschermen en de mogelijkheid te bieden om verder te gaan ontwikkelen. Na een paar demo modellen te testen in 2011 zijn in 2013 de eerste Wingssprayer systemen verkocht, en het product bewees van de aanvang af aan zijn nut en werkzaamheid, voor de koper en het milieu.
Deze verrassing was niet groot, aangezien de ontwikkelaar Harrie al 37 jaar spuitervaring had, eerst in het ouderlijke bedrijf, en later op het eigen bedrijf met asperge, groente’s, akkerbouw en loonspuitbedrijf voor derden.

Zo heeft hij veel ervaring opgedaan met vele aantastingen van gewassen, resistentie’s, mutaties, schimmels, insecten, en met de bestrijdingsmiddelen. Vaak door proeven te spuiten met nieuwe middelen onder nummer voor de spuitmiddel productie bedrijven. 

Hij zag duidelijk dat het milieu veel meer beschermd moest gaan worden tegen de nadelige effecten van bestijdingsmiddelen tegen onkruiden, en beschermingsmiddelen voor de planten en vandaar de ontwikkeling van zijn geesteskind de Wingssprayer.

icon-check-wit.png

99,8% driftreductie met de fijnst mogelijke druppels

icon-check-wit.png

Optimale bescherming van uw gewassen

icon-check-wit.png

10 tot 40% minder spuitmiddel

bottom of page