top of page

John Deere keurt Wingssprayer goed als partner

John Deere kiest de Nederlandse Wingssprayer als partner om de hoogst mogelijke gecertificeerde driftreductieniveaus aan te kunnen bieden. In veertig landen kunnen John Deere-dealers de Wingssprayer aanbieden wanneer klanten om een emissiearme spuittechniek vragen.


Persbericht

John Deere keurt Wingssprayer goed als partner John Deere kiest de Nederlandse Wingssprayer als partner om de hoogst mogelijke gecertificeerde driftreductieniveaus aan te kunnen bieden. In veertig landen kunnen John Deere-dealers de Wingssprayer aanbieden wanneer klanten om een ​​emissiearme spuittechniek vragen. Deze veertig landen zijn de landen van de Europese Unie plus de zogenaamde GOS-landen. Hiermee speelt John Deere in op de wereldwijde trend om drift te verminderen en de hulpbronnenefficiëntie te vergroten.


De Wingssprayer is een windscherm dat bevestigd is aan de spuitboom en dat zich voor de sproeiers bevindt. Hierdoor heeft de wind geen invloed op de spuitnevel. Het scherm opent het gewas voorzichtig en de vloeistof wordt in het gewas gespoten. Een aan het scherm bevestigde spoiler zorgt voor turbulentie onder in het gewas, waardoor kleine druppels diep in het gewas worden gespoten en ook aan de onderkant van de bladeren komen. Zodra het gewas weer sluit, wordt de vloeistof opgesloten, waardoor er nauwelijks verdamping is. Dankzij de kleine druppels is er minder afstroming van de bladeren. Zo heeft de Wingssprayer een drievoudig effect: een sterke vermindering van drift, minder verdamping en veel minder afspoeling naar grond- en slootwater. Dankzij deze drie effecten is spuiten met de Wingssprayer zeer effectief. Daarom zijn in de praktijk behoorlijke besparingen op middelen realiseerbaar.


De verkiezing van Preferred Supplier werd voorafgegaan door een lang testproces door het Duitse Federale Onderzoekscentrum (JKI) in Braunschweig en het Wageningen University Research (WUR). Afhankelijk van het nationale classificatieschema voor spuitdrift is de Wingssprayer beoordeeld in de hoogste categorieën.


In Nederland is dit 99%, in Duitsland is dit 95%. Tijdens het testen onder zware omstandigheden voor de machine en de boom werd ook vastgesteld dat John Deere-spuitmachines duurzaam zijn in combinatie met de Wingssprayer.


Wingssprayer BV bestaat sinds 2010 en heeft inmiddels Wingssprayers geleverd aan elf landen. Daarmee heeft het aangetoond dat het bestand is tegen de zwaarste omstandigheden. Door het gebruik van onbreekbaar kunststof voor het scherm, de sterke gedempte ophanging van de sproeiers en extreem hoogwaardig RVS en carbon en kunststof materialen gaat de Wingssprayer lang mee. Het vereist nauwelijks aanpassingen aan de spuitmachine, het hindert de bediening van de spuitmachine niet en het is gemakkelijk om mee te werken. Door het praktisch ontbreken van bewegende delen heeft het systeem weinig onderhoud en geen extra energie (diesel) nodig. Doordat de Wingssprayer door het gewas wordt ondersteund, heeft deze een positieve invloed op de balans van de spuitboom tijdens het spuiten.


Einde persbericht


Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Wingssprayer:

John Hoeben +31 (0)6 51 87 80 98 Harrie Hoeben +31 (0)6 53 22 69 20 Het bedrijf +31 (0)495 69 74 11

Of per e-mail via: info@wingssprayer.com. Bekijk ook de website: www.wingssprayer.com.


Comments


bottom of page