top of page

Spotspraying kan voortaan ook veilig in combinatie met Wingssprayer

Wingssprayer lost het probleem van geen erkenning met een Wing-vleugel op

Spotspraying en/of PWM techniek in Combinatie met Wingssprayer is mogelijk. Met name bij  hardere wind, smalle werkbreedtes, hogere rijsnelheden is het wachten op de gevolgen van drift bij fijne druppels of afrol en onvoldoende werking van grote druppels zeker op vettige onkruiden een aanzienlijk probleem, ongeacht de goedkeuring.


Het besproeien van natuurgebieden met bijvoorbeeld ridderzuring vanaf aangrenzende boerenland wordt toegejuicht. Het besparen van middelen door alleen specifieke gebieden te behandelen, biedt aanzienlijke voordelen, evenals ongestoorde gewasgroei op het grootste deel van het land. Veel spotsprayers zijn niet overdekt en daardoor gevoelig voor drift. De beperkte werkbreedtes kunnen leiden tot capaciteitsproblemen, vooral bij winderig weer of wanneer het donker is en de camera-herkenning minder nauwkeurig is. Door een Wingssprayer vlak voor de spotsprayer te gebruiken met 110-015-doppen, die een driftreductie van meer dan 99% bieden, wordt erkenning verkregen. Een nog betere aanpak is het integreren van de spotsprayer met de Wingssprayer-technologie.


Wingssprayer gaat verder, door het gebruik van luchtstromen gestuurd door spoilers, een sterk flexibel windscherm, overkapping en Wingtips.


Neem contact op met Harrie op 06-53226920 voor samenwerkingsmogelijkheden.Comments


bottom of page